Vulkaner på Island er fantastisk, men ikke Inside the volcano

Vulkaner på Island
Kom ind i en vulkan, det lyder specielt og fascinerende. Specielt fordi, det er det eneste kendte sted i verdenen du kan komme ned i en vulkan. Stedet er på Island, og vulkanen er Thrihnukagigur, der ikke er langt fra Reykjavik.

Så da vi var på Island måtte dette naturligvis prøves, og efter at have set på websiden insidethevulcano.com blev billetterne bestilt. Prisen er ISK 37.000, svarende til ca. DKK 1.800 per person.

vulkan

Vi er begge fascinerede af vulkaner. Så fulde af forventning, parkerede vi bilen ved mødestedet, da vi havde valgt at køre der til selv, for ikke at være afhængig af fælles transport og busser. Turen skulle starte kl. 12:00, men på tavlen stod der at det var kl. 12.30, så vi sad og ventede længe på, at blev mødt af en guide.

Da guiden kommer fortælle hun, at vi skal gå den vej, og det er en ca. 50 min. Lang tur i et ikke alt for nemt terræn, vi skulle gå mellem forskellige vulkaner. Det havde hun ret i, det var en lang vandring op og ned af laveknolde, kløfter og klippestykker. Det var en hård tur, og bestemt ikke for svagt gående. Men vi kom frem til vulkanerne, og navnlig den vi skulle ned i, der ude fra ikke synede af så meget.

Der var opstillede skurvogne til guiderne, og til omklædning til sikkerhedsliner, og der blev serveret varm suppe smat kaffe/te. Inden vi blev kørt ned med elevatoren i hold, for at se vulkanen.

Der sad vi godt spændt og lidt trætte, efter den lange vandretur, men vi så frem til at se de fantastiske farver, som hjemmesidens billeder viste, da vi bookede turen.

På vej ned med elevatoren, så vi nogle flotte rødlige farver fra lavaen. Der er 120 meter ned i vulkanen, og da vi kom frem, stod vi ud af elevatoren, og skulle gå omkring nede i krateret. Krateret var ikke voldsomt stort, og det var noget svært at gå rundt der inde, på grund af de mange stykker sten og lava, der lå rundt omkring der nede.

Farverne var flotte at se, men det har været en fantastisk fotograf, eller en dygtig photoshop ekspert, der har taget billederne til hjemmesiden, måske med hjælp fra andre vulkaner, for de levede ikke helt op til forventningerne. Nok var det specielt, og jeg tror at selv Christine Feldthaus, ville give det 5 ***** So Fucking Speciel stjerner, at være nede i en vulkan, der for flere år siden, end vi kan forestille os, har spyttet rygende varm lava op, og skabt en del af Island.

Men taget i betragtning at du har betalt 1800 kroner per mand, og har gået en times lang vandring, for at være i en vulkanen en halv times tid, og ikke se det, som hjemmesiden lover, og dertil så skal vandre den time lange tur tilbage igen, og et uvejsomme terræn, så er prisen alt for høj. Men stadig, det er de færreste der har været en tur nede i en vulkan, og set sådan en inden fra.

Men hvis jeg kunne lave det om, ville vi hellere se de flotte billeder på hjemmesiden og nyde dem i fulde drag fra computerskærmen, og måske søge på google after billeder af andre vulkaner, og se disse, men aldrig bestille biletterne til Inside the volcano, så heller bruge de penge på at komme ud og spise et par gange, eller se nogle af de mange andre gratis seværdigheder på Island, så f.eks. som Gullfoss og Geysir, Myvatn søen, og kører rundt og se de forskellige vulkaner ude fra, disse seværdigheder er en stor oplevelse at se.